ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Водораслите помагат при болна щитовидна жлеза

Хипотироидизмът е състояние на понижена функция на щитовидната жлеза, което се лекува с тироксин. Освен приема на хормона, лечението може да бъде подпомогнато от консумиране на храна, богата йод като водорасли и други морски храни. Особено са полезни храни като морски риби, пилета, яйца, кафява захар, разредени плодови сокове, сирена, магданоз, фурми и сушени сини сливи. Изцяло трябва да се избягват продукти от бяло брашно и ориз. Кръстовидни зеленчуци като зеле, ряпа, спанак и плодове като праскови и круши трябва да бъдат умерено консумирани или да бъдат избягвани, ако симптомите на хипотироидизъм се засилят, тъй като те подтискат функцията на щитовидната жлеза. Флуорид и хлор са вредни за хора с хипотироидизъм. За това трябва да се избягват пасти за зъби, съдържащи тези съставки, и да се пие или дестилирана вода, или вода с ниско съдържание на двата елемента. Треви като Cimicifuga racemosa са също полезни за лечение на хипотиреоидизма.

Терапията с подходяща храна и лечебни треви трябва да бъде провеждана под постоянно наблюдение на специалист. Препоръчва се също приема на мултивитамини и минерали, съдържащи витамини А, C и E и селен в нормални дози. Хипотироидизъм и стрес повишават нуждите на организма от витамини В за това последните трябва да бъдат допълнително приемани. Стресът повишава нивата на адреналин и влошава състоянието на хора с хипотироидизъм. Като профилактика и лечение в такива случаи на пациенти се препоръчва, йога, релакс, ароматерапия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *