Червени водорасли срещу рака на маточната шийка

Червени водорасли са в основата на гела, който има 99,7% ефективност срещу вирусите, причиняващи рак на шийката на матката
22 яну 2008 14:36,
Червени водорасли срещу рака на маточната шийка
Червните водорасли се оказват ефективни в борбата срещу рака на шийката на матката. Снимка: augsburg.edu

Червени водорасли са в основата на гела, който има 99,7% ефективност срещу вирусите, причиняващи рак на шийката на матката.

Това заявиха Год Янсен и Венцислав Михайлов от фирмата-разпространител на пресконференция.

В България годишно около 400 жени умират от този вид рак, а само 29% си правят профилактични прегледи. Затова използването на гела е много необходимо, особено при момичетата, които сега започват сексуален живот, обясни онкологът професор Елена Цветанова.

Гелът не е лекарство, той служи за профилактика и е ефективен 17 часа след приложението му. Той е натурален продукт, който подтиска 100 пъти по-мощно онкогенните вируси в областта на маточната шийка от всички съществуващи досега средства.

В САЩ карагинанът не е регистриран като лекарство, а като медицинска козметика, заяви Год Янсен. България е на първо място в Европейския съюз по рак на шийката на матката и затова решихме след САЩ и Канада първо тук да стартираме продажбата му.

Гелът може да се купува без лекарско предписание, да се използва ежедневно и от всеки, който има сексуални контакти.

Червените водорасли, които се намират в изобилие по северното крайбрежие на Атлантическия океан, се ядат, влизат в състава на много хранителни добавки и подобрители.

За първи път преди няколко години учени от Националния онкологичен институт на САЩ са се сетили да използват някои техни свойства срещу онкогенните вируси, причиняващи рак на маточната шийка и съответно смъртта на 233 000 жени по света годишно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание